Headquarters for a Family Foundation

Full-Service Architecture & Interior Design

Sited at the heart of our client’s office campus, this newly-finished headquarters building for the Steven & Alexandra Cohen Foundation fuses the freshness and sophistication of modern architecture with the warmth of a family home. While the barn-like form of the central, glass spine evokes the spirit of New England regional architecture, the material palette and detailing are unabashedly modern. We selected a relatively subdued and muted stone for the exterior and designed a roof constructed of exposed timbers and v-grooved boards. These earthy choices are a counterpoint to the series of stoic steel arches that march down the central spine of the space and permit the roof to float above a continuous, light-filled clerestory. The heart of the plan is anchored by what we called the “Foundation Commons”—essentially a family room for the Foundation—and reinforces the comfort of the interior atmosphere that was a key priority for the client.

Our office collaborated with Neil Hauck Architects of Darien, Connecticut, on this project.

Photography by Tim Lee